(0) Comment

A Woox rendszer mint okos otthon.

Nézzük az alapokat. Maximum 50 eszközt tud vezérelni a központ, az alegységek kényelmesen lefedik egy komplett háztartás minden igényét. Megvannak a megszokott okos izzók, csak fehér, esetleg színes valamint ezeknek a SPOT lámpa megfelelője és természetesen az elmaradhatatlan színes LED sor amit 5 méteres méretben lehet megvásárolni.  

Fény az éjszakában….

Elsőre az okos világítást teszteltem le. Az izzók kissé nehézkesen jelentkeztek be elsőre a központra de ennek a távolság volt az oka! ( az eszközöket a regisztrációkor lehetőleg minél közelebb kell helyezni a központhoz mert ilyenkor még csak bluetooth kapcsolat van ) Regisztrálás után viszont bárhonnan, bármikor lassulás és egyéb problémák nélkül lehet őket vezérelni akár távolról is! Röviden ezekkel minden rendben volt. Izzó függvényében állítható a fényerő, színhőmérséklet, önmagában a szín is. Vannak alap beállítások, pl éjszaka, stb amik inkább hangulat világításként funkcionálnak, valamint valamilyen zenére működő algoritmus vezérelt világítást amit sikerült tesztelnem. Alapvetően a basszus lesz az ami alapján váltogatja a színeket. Érdekessége és egyben hiányossága, hogy egyszerre csak egy izzót lehet így beállítani legalábbis telefonon keresztül. Amikor váltok a második izóra az első megáll annál a színnél amit legutoljára használt. 

Okos gomb avagy mini SMART SWITCH!

Na ez már mókás! A regisztráció egyáltalán nem vészes, pár másodperc alatt elvégezhető. Gyakorlatban ez egy gomb. Egy pici és tényleg okos gomb. Megkülönböztet egy-kettő gombnyomást és a hosszan nyomva tartott üzemmódot. Ez élből 3 különböző funkció, mindez egy apró kis valamiben. Az alkalmazásban van lehetőség folyamatokat ( flow ) létrehozni, melyik funkció mit csináljon. Élvezem, imádom, a család is imádja. 

Nyitás és mozgás érzékelés!

A nyitásérzékelő egy pici apró szerkezet, pont akkora, hogy 2 db Cr2032 gombelem elférjen benne. A működése hozza az elvárt szintet és mivel ez is egy okos otthon alkotóelem minden mozgásról kapok jelzést a telefonomra. A folyamat beállításoknak hála itt is csak a képzelet tud határt szabni ( és persze a pénztárca) hogy mit is szeretnénk kihozni ebből. Maradhatunk a hagyományos riasztó rendszernél és csak erre használjuk, vagy automatizálható vele lámpa kapcsolás ( pl wc ) esetleg indítható vele zene lejátszás már érkezéskor. A mozgás érzékelő a fent leírtakat ugyanúgy tudja mint a nyitásérzékelő, de itt voltak gondjaim a megbízhatósággal. TÉNY. Ezt is a WC-be sikerült felszerelni, tesztelve a lámpa kapcsolásokat. A helység kis mérete miatt nem volt annyira hatékony mint szerettem volna. Hogy miért mind a kettőt a lakás legkisebb helységében helyeztem el? A válasz prózai és egyszerű! Gyermekeim vannak akik többnyire felkapcsolva hagyják a lámpát, és távozáskor nincsen garancia az ajtó normális becsukására sem. A flow rendszerrel ötvözni szerettem volna ezt a két érzékelőt. ( HA az ajtó nyílik ÉS nincsen bent mozgás akkor lámpa ON! Valamint HA az ajtó nyitva van ÉS nincsen bent mozgás mondjuk 10 perce, akkor lámpa OFF

Áram fogyasztás

Na ez lett volna a legérdekesebb de okos konnektorból nem vettem egy darabot sem… 

Amit biztosan lehet tudni ezekről, hogy létezik beépítésre szánt konnektor és a már meglévő konnektorba csatlakoztatható változat is. Új kiépítésnél az előbbit javasolnám, bár nem találtam kiegészítőként soroló keretet hozzá.

Az alkalmazás! 

Egyszerű, letisztult és ami a lényeg! Könnyen kezelhető! Nincsen túlbonyolítva semmivel sem és persze ezen keresztül lehet vezérelni az eszközöket, hacsak nem szeretnénk az alkalmazást összekötni az IOS vagy ANDROID hang vezérléssel. Pedig ettől lesz igazán jó móka az egész! A hangvezérlés! Nos kell némi angol nyelvtudás legalábbis android alatt, mert a jó öreg google a hangvezérlést még nem tudja Magyarul. Hangvezérléssel kapcsolhatjuk a lámpát, lámpákat ( külön néven megszólítva, csoportba rendezve esetleg egyben mindent ( all light )) A fel és le kapcsolás mellett a lámpák színhőmérsékletét ( warm withe, cold white) intenzitását ( bright ) és persze a színét is állíthatjuk és mindezt hangvezérléssel. Némi gyakorlattal a gyerekeknek is megy. Beállításainkat megoszthatjuk a család többi tagjával, nincsen szükség újbóli programozásra. 

Összegezve! 

Tetszett és tetszik és rövidesen újabb elemekkel bővítem ezt a kis teszt rendszert.

Related Posts

Aqara vezeték nélküli okos gomb Woox wireless mini switch konfigurálás
Már túl vagyunk a regisztráción és az eszközök felvételén. Van egy központunk, két lámpánk és
Woox rendszer hosszútávon
Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt…. És tényleg! Voltak nehézségek az elején de ez
Tedee okos zár! 
Félve álltam neki mert nem tudtam mire is számítsak még akkor sem, ha előzetesen megnéztem

Leave Comments:

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük